Ország-világ

2020.07.15. 08:12

Jelentősen nőtt az Olaszországba érkező migránsok száma

Jelentősen nőtt az Olaszországba érkező migránsok száma, akik elsősorban Líbiából, Tunéziából és Algériából jönnek – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Illegális bevándorlókkal a fedélzetén érkezik Lampedusa szigetére az olasz parti őrség egyik hajója 2018. október 13-án hajnalban.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Elio Desiderio

Bakondi György közölte,

az olasz balliberális kormány intézkedései miatt az embercsempészekkel együttműködő civil szervezetek hajói is újra aktívak, és egyre nagyobb számban hoznak migránsokat.

A főtanácsadó hangsúlyozta, az illegális migráció kockázatai a terrorveszély, a szociális ellátórendszer leterhelése vagy a belbiztonsági problémák mellett újabban a járványveszély is jelentkezik. A görög migrációs útvonalon érkezők közül 150 koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki eddig tette hozzá.

Az a baj, hogy az érkezők nem feltétlenül találkoznak hatósággal, a szűrés is csak azoknál történhet meg, akik találkoztak

mondta Bakondi György.

Hozzátette, az egyébként is nehéz helyzetbe került Európai Unió számára ez most újabb veszélyt jelent.

Borítókép: illegális bevándorlókkal a fedélzetén érkezik Lampedusa szigetére az olasz parti őrség egyik hajója 2018. október 13-án hajnalban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában