Ingatlanállomány

2017.12.05. 13:45

Jobbik: bérlakásépítési programra van szükség

A Jobbik bérlakásépítési program igényét fogalmazta meg és kedvezményezné egyes ágazatok dolgozóit a bérleményhez jutásban.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke kifejtette: bérlakásépítési programjukban egy évtizedes távlaton belül bármely fiatal saját tulajdonú lakást szerezhet a bérlemény megvásárlásával, ami az idősebb korosztálynak is hatalmas teherkönnyítés lenne, mert ma a fiatalok az ő segítségükre szorulnak, ha önálló lakást akarnak.

Újragondolnák a szolgálati lakások rendszerét is – mondta, hozzátéve: akadálytalanná tennék az egészségügyi dolgozók, tanárok, bölcsődei és óvodai gondozók bérleményhez jutását, hogy a lakhatási válság ne legyen akadálya az országban, illetve a pályán maradásuknak.

A jobbikos politikus halaszthatatlannak tartotta egy szociális szempontú pontrendszer bevezetését, amelyben előnyt kapnának azok a bérlők, akik kiemelt társadalmi hasznosságú pályán dolgoznak.

A bérlakásépítéseket központi anyagbeszerzéssel, a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonásával valósítanák meg, utóbbiaknak adókedvezményt biztosítanának a folyamatban – ismertette Z. Kárpát Dániel.

Fontosnak nevezte az üres ingatlanállomány felmérését és a közfoglalkoztatás bevonása révén a felújításukat is. Ezen intézkedésekkel olyan szintre emelkedne a bérelhető ingatlanok száma, ami a mai albérleti árak mérhető csökkenéséhez vezetne – mondta.

Kitért arra is, hogy a szakma szerint 100 évente kellene kicserélődnie a teljes ingatlanállománynak, tavalyelőtt azonban 400 éves időtartammal lehetett számolni és a csok hatására is csak 300-350 évre csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában