büntetés

2021.06.23. 10:08

Jogerősen csaknem tizenkét év fegyházbüntetésre ítéltek szexuális erőszak miatt egy iskolai gondnokot

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt férfit – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője szerdán.

Medveczky Gábor fellebbviteli főügyész a közleményben felidézte: a Fővárosi Főügyészség tavaly augusztusban emelt vádat egy 60-as éveiben járó, a főváros egyik általános iskolájában gondnokként dolgozó, szakköröket vezető férfi ellen. A férfi a munkahelyén 2015-2019. között 7-11 év közötti lányokat vett rá, hogy az általa szervezett edzések alkalmával a kazánházban, a jelenlétében öltözzenek át, illetve az óraközi szünetekben minél többször látogassák meg.

Ezen alkalmakkor visszatérően súlyosan szeméremsértő módon a sértett kislányokat testszerte, ruhájuk alá nyúlva simogatta, puszilgatta, minél közelebbi testi kontaktust igyekezett kialakítani velük, bizalmukba férkőzve – írta a fellebbviteli főügyész.

Hozzátette: a férfi a nyári táborozások alkalmával is hasonlóan viselkedett a felügyeletére bízott lányokkal.

A Fővárosi Törvényszék a vádlottat 2020 szeptemberében letartóztatta, majd novemberben, az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tévő, a tárgyalás jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakban, négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésében és folytatólagosan elkövetett szeméremsértésben.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 11 év és 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás és tevékenység végzésétől, ahol 18. életévet be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, vagy ilyen személlyel hatalmi, illetve befolyási viszonyba kerülne.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla május 5-én kihirdetett és jogerős másodfokú végzésével – a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészi indítványában előterjesztetteket osztva – a vádlottal szemben kiszabott elsőfokú ítéletet helyben hagyta – közölte a fellebbviteli főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában