bűntény

2018.10.11. 13:53

Jogerősen hét évre ítéltek egy albán kábítószercsempészt

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy albán férfit, aki 25 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 2017 tavaszán kölcsönkérte egy barátja autóját. A járműben a férfi megbízói kábítószert rejtettek el, amit a vádlottnak Düsseldorfba kellett volna szállítania. Hogy a feladatnak eleget tegyen, a vádlott rábeszélte az autó tulajdonosát, hogy néhány napra utazzanak el együtt Németországba szórakozni.

Május 2-án délelőtt jelentkeztek belépésre a röszkei határátkelőhelyen. A pénzügyőrök ellenőrizték az autót, és a csomagtartóban megtalálták a vádlott dupla fenekű bőröndjét, amelyben 11 csomagban 4839 gramm marihuánát rejtettek el.

Három nappal később, a vádlott kihallgatását követően, ismét átvizsgálták a vámosok a kocsit, és újabb 22 csomagban több mint húsz kilogramm marihuánát találtak a jármű hátsó futóművének jobb és baloldali zárt üreges részében.

A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány teljes hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legkevesebb 2,13-szorosa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában