Ország-világ

2020.07.22. 07:57

Kábítószer-kereskedő bűnszervezetre csaptak le a rendőrök Tolna megyében

A majdnem két évig tartó nyomozás után tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő.

Több mint száz rendőr csapott le egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetre – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő.

A majdnem két évig tartó nyomozás eredményeként sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján őrizetbe vették a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfit és a bűnbanda tagjait – tették hozzá.

Az akció során a rendőrök házkutatást tartottak a szervezet tagjai által használt ingatlanokban, valamint gépjárművekben, és jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak.

A rendőrök a hálózat tagjaitól öt ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme bűntette elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A banda tagjai akár öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetők – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában