megérdemelt luxus?

2018.04.07. 11:32

Kacsalábon forog a Vona-párt

Van mit a tejbe aprítani.

Leader of the far-right parliamentary JOBBIK (Better) party, Gabor Vona speaks during an interview with AFP at his office in Budapest on March 5, 2018. Hungarian general election will be held on April 8. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Attila Kisbenedek

A Fidesz szerint a Jobbik vezetésében áfacsalók, bűnözők és megvett politikusok vannak.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője szombaton, a közmédiának Budapesten nyilatkozva úgy fogalmazott, most Staudt Gábor bukott le, aki egy áfacsaló bűnszervezet tagja volt, és valószínűleg ennek is köszönhető elképesztő és gyors vagyonosodása.

„Öt éve még semmije sem volt, most pedig 200 négyzetméteres házban él és 12 millió forintot tart a bankban” – mondta.

A kormánypárti politikus szerint nem csoda, ha Vona Gábort – akárhová is megy -, csalódott és dühös jobbikosok várják, mert

a Jobbik a hatalomért és a pénzért mára minden korábbi elvét feladta, és a Jobbik vezetése a lelkét szó szerint eladta.

A Jobbik a legkorruptabb és a legkétszínűbb párt – jelentette ki Budai Gyula.

Budai Gyula nyilatkozatával szinte azonos időben derült ki, hogy gyakorlatilag a teljes Jobbik-vezérkar luxus körülmények között él. Legújabban az Origo cikke a Ripost kutatásaira alapozva tárja a nyilvánosság elé ezeket a visszás eseteket. A Ripost korábban sorozatot indított 100 milliós Jobbik-villák címmel, amelyben hozzátették: a jelek szerint Simicska Lajos pénzéből erre is futja a jobbikos politikusoknak.

A lap azt ígérte, hogy a választásig napról napra olyan méregdrága ingatlanokat mutatnak meg, amelyekben az egykori radikális és puritán párt politikusai élnek. A vezető jobbikosok luxuséletmódja azért is különösen visszatetsző, mert a napokban került nyilvánosságra Vona Gábornak az a 2013-ban megjelent publikációja, amelyben arról tesz tanúbizonyságot, hogy mélységesen lenézi az átlagembereket. A pártelnök írásában a legalsó típusba az általa egyszerű, hülyének („stupid”) tartott embereket sorolja, akiket aztán válogatott sértésekkel illett:

moslékban hempergő, mindent megzabáló disznókhoz, papucsállatkákhoz hasonlítja őket, majd azon sajnálkozik, milyen kár, hogy nagyon sokan vannak.

A lap feltehetően emiatt is döntött úgy, hogy lerántja a leplet a párt kétszínűségéről, álszentségéről. Tegnap a korábban zsidó képviselőket listázni szándékozó, de ma már a bevándorlókat támogató Gyöngyösi Márton és Z. Kárpát Dániel jelölt alelnök villája volt a téma, most következnek a többiek!

Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója

Schön azzal került be a hírekbe, hogy Szabó Gábor jobbikos pártigazgatóval együtt hagyta el Simicska Lajos irodaházát egy nagy fekete bőrönddel. Ennek megvan az eredménye, hiszen a gazdasági igazgató Budán, a II. kerületben él. Az utcán szinte csak BMW-k állnak – emelte ki a Ripost.

Forrás: Ripost

Faragó Tamás, Vona kampányfőnöke

A következő „villaerődítmény” Vona Gábor gyöngyösi kampányfőnökéé, a játékautomata-király, Faragó Tamásé. Mint ismeretes, az ő nevére íratták Simicska ajándékautóját, amit Vonának küldött, méghozzá a beszédes VEZÉR 001-es rendszámmal. Amikor Vona Faragót bevitte a Jobbikba, többen kiléptek, mondván, hogy maffiózóval nem szeretnének egy légtérbe kerülni.

Forrás: Ripost

Forrai Richárd, Vona bizalmi embere

Mindenki elbújhat – kivéve persze Vona Gábort – a Jobbik leggazdagabb háttérembere, Forrai Richárd mögött – írja a Ripost. Forrai Richárd Vona Gábor egyik legbefolyásosabb háttérembere, korábban többször is cikkeztek róla, hogy a pártelnök strómanja. Forrai tagadta a vádakat. A Ripost becslése szerint a titokzatos háttérembernek Budapest egyik legelegánsabb villanegyedében lévő háza nagyságrendileg 300 millió forint körül lehet.

Forrás: Ripost

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője

Dúróék a JOBBIK Villaparkjában lévő háza így néz ki:

Forrás: Ripost

Borítókép: Vona Gábor az irodájában

AFP PHOTO / Attila Kisbenedek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában