amerikai választások

2020.08.11. 22:56

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje – jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata.

(FILES) In this file photo taken on July 24, 2019, Democratic presidential hopeful Kamala Harris addresses Presidential Forum the NAACP's 110th National Convention at Cobo Center in Detroit, Michigan. - Biden on August 11, 2020, named Harris, a black US senator from California, as his choice for vice president, capping a months-long search for a Democratic partner to challenge President Donald Trump in November. (Photo by JEFF KOWALSKY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: JEFF KOWALSKY

„Végtelen megtiszteltetéssel jelentem be, hogy Kamala Harrist, a dolgozó rétegek védelmének bátor harcosát és az állam egyik legnagyszerűbb szolgálóját választottam alelnökjelöltemnek” – fogalmazott a Joe Biden által aláírt közlemény. Biden kitért arra is, hogy Harris, még kaliforniai ügyészként, együttdolgozott Beau Bidennel, a várható demokrata elnökjelölt azóta elhunyt, idősebbik fiával.

„Figyeltem, ahogyan szembeszálltak a nagy bankokkal, segítették a dolgozókat és védelmezték a nőket és a gyerekeket a rossz bánásmódtól” – írta Joe Biden. Kamala Harris, aki 2017 óta szenátor a szövetségi kongresszusban, jamaicai és indiai bevándorlók gyermeke.

Politikusként a Demokrata Párt balszárnyához sorolják. A közlemény szerint Kamala Harris Joe Bidennel együtt szerdán tart bemutatkozó és programadó beszédet.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren reagált a bejelentésre. Rövid videót tett közzé, amelyben Harrist a többi között radikális baloldalinak nevezi, felidézve, hogy az elnökjelöltségért is harcba szálló politikusnő a kampányban a társadalombiztosítás államosítását és új adókat ígért.

„A lassú Joe és a hamis Kamala együtt tökéletes pár, Amerikának rossz” – hirdette a Trump által közzétett videó.

Borítókép: Kamala Harris 2019. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában