Iránymutatás

2018.11.07. 12:54

KDNP: a családok életét és a gyermekvállalást segíthetik a nemzeti konzultáció kérdései

Olyan problémákat vet fel, amelyek a magyar emberek számára fontosak.

A családok életét és a gyermekvállalást segíthetik a legújabb nemzeti konzultáció kérdései, amelyekkel a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) teljes mértékben egyetért – mondta Gaal Gergely, a kisebbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Gaal Gergely a kérdések közül kiemelte a családi adókedvezményre vonatkozó felvetést, amelyet – mint mondta – sikeres konstrukciónak tartanak, és az a véleményük, hogy a jövőben erősíteni kell.

A tíz kérdés mindegyike olyan problémát vet fel, amelyek a magyar emberek számára fontosak – értékelt, egyúttal azt kérte: minél többen adjanak választ, mondják el véleményüket, segítve ezzel a kormány munkáját.

A KDNP-s politikus úgy fogalmazott: nagyon fontosnak tartják, hogy a jelentősebb kormányzati intézkedéseknél, illetve azokat megelőzően megismerjék az emberek véleményét, hogy a döntéseket ennek ismeretében hozhassák meg.

Hozzátette: teljes egészében kiállnak a kormány elmúlt évekbeli erőfeszítései mellett, amelyekkel a családokat kívánták megerősíteni.

Gaal Gergely rámutatott: Európa és Magyarország jövője csakis a családok megerősítésével biztosítható, a migráció, a bevándorlás, annak fokozása nem oldhatja meg a kontinens és Magyarország problémáit. A család mint intézmény mellett a kétezer éves keresztény alapok okán is egyértelműen kiállnak – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kommunikációs igazgatói posztról elmondta: Gaal Gergely lesz a politikai felelőse, hogy a kisebbik kormánypárt üzenetei hitelesen megjelenjenek a nyilvánosság előtt.

A frakcióvezető újságírói kérdésre a szabad vasárnapról elmondta: ez egy szép gondolat, érdemben szolgálta a szolidaritást, ami a párt alapelvei közé tartozik, és nem a vásárlás ellen irányult. Legutóbb egy szakszervezet részéről merült fel az igénye, a KDNP ugyanakkor elfogadja a kormányzati álláspontot, miszerint ez nem aktuális.

Harrach Péter az általános politikai helyzetet minősítve azt mondta, hogy felelős mondanivalója az ellenzéknek nincs, „frusztrált állapotát” hangerővel, sokszor alpári stílussal próbálja meg ellensúlyozni. Ez árt a közéletnek – állapította meg a frakcióvezető, aki szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha az ellenzék rendezné sorait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában