Belgiumi állapotok

2021.06.18. 20:30

Két afgán banda esett egymásnak Brüsszelben, egy fiatalt halálra késeltek (videó)

Gyilkossággal végződött a belgiumi afgán közösség két rivális bandája közötti nézeteltérés, amely állítólag azért robbant ki, mert az antwerpeni bandatagoknak nem tetszett egy provokatív videó, amelyet a TikTok-ra töltött fel a másik banda. Brüsszelben a nyílt utcán történt verekedésről felvétel is készült.

A 17 fős antwerpeni banda azért ment a belga fővárosba, hogy tisztázzanak egy nézeteltérést az egyik brüsszeli fiatallal – írja az Rtl.be értesüléseire hivatkozva a V4NA hírügynökség. A felvételen mindkét banda tagjai láthatók, és az is látszik, amint az egyik fiatal előkap egy kést, majd lesújt vele áldozatára, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

Un mort dans une guerre tribale entre Afghans á Bruxelles. pic.twitter.com/cN9LHqasKg

A 26 éves vádlott ügyvédje, Sébastien Courtoy elmondása szerint a belgiumi afgán közösségen belül rengeteg a rivalizálás, ami gyakran a közösségi oldalakon nyilvánul meg. Az ügyvéd elmondása alapján védence félelemből cselekedett, mivel megtámadták őket, ráadásul dolgozott benne az adrenalin, amely ellenállhatatlan kényszert okozott neki a cselekvésre. A jogász szerint ha valakinek a félelem irányítja a tetteit, nem tud gondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában