incidensek

2018.06.29. 21:32

Két palesztin meghalt, több száz megsebesült a Gázai övezet határánál

Izrael az övezetet irányító radikális Hamász palesztin szervezetet teszi felelőssé a történtekért.

Két palesztin meghalt, egyikük egy 14 éves fiú, s legkevesebb 415-en sebesültek meg izraeli katonák lövéseitől és könnygáztól a Gázai övezet határánál kiújult tüntetések során pénteken – közölték palesztin egészségügyi tisztségviselők.

Az egészségügyi illetékesek szerint a 14 éves Jasszer Abu al-Nadzsával és a 24 éves Mohammed al-Hamajdával izraeli katonák lövései végeztek. További négy tüntető palesztin kritikus állapotban van – tették hozzá.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol az elmúlt hetekben – péntekenként – palesztinok ezrei tiltakoztak az övezet blokádja és a palesztin területek megszállása ellen.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 135 palesztin vesztette életét, és ezrek sebesültek meg a tüntetéseken. Izrael az övezetet irányító radikális Hamász palesztin szervezetet teszi felelőssé a történtekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában