tökéletes biztonság

2018.07.16. 16:35

Kibertámadások millióit akadályozták meg az oroszok a vb alatt

Mintegy 25 millió kibertámadást és más bűncselekményt akadályozott meg a labdarúgó-világbajnokság alatt a sportrendezvény szervezésébe bevont orosz informatikai rendszer – közölte Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Szavait hétfőn ismertette a sajtó. Az orosz államfő megköszönte a világ bűnüldöző szerveinek segítségét abban a munkában, amelyet a legtekintélyesebb nemzetközi torna biztonsága érdekében nyújtottak. Részletezte, hogy 24 ország szervei működtek közre a műveletben – derült ki a Kreml által kiadott leirat szerint.

Hangsúlyozta: akik a világbajnokság országába érkeztek, valóban biztonságban érezhették magukat, és nyugodtan, kényelmesen utazhattak az országon belül a különböző városokba, hogy megtekintsék kedvenc csapatuk játékát a stadionokban, illetve hogy felkeressék a szurkolói övezeteket.

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök hétfői helsinki találkozójára árnyat vet az, hogy egy amerikai vádesküdtszék a múlt héten vádat emelt az orosz katonai hírszerzés (GRU) 12 tisztje ellen a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos beavatkozásuk miatt. A vádirat szerint betörtek a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) és Hillary Clinton demokrata elnökjelölt számítógépes rendszereibe, hogy a választási folyamatba történő „beavatkozási szándékkal” információkat lopjanak, majd azokat más platformokon keresztül nyilvánosságra hozzák.

Ez volt a Robert Mueller amerikai különleges ügyész vezette vizsgálat első közvetlen következtetése arra vonatkozóan, hogy az orosz kormány érintett az ügyben. Oroszország ismételten elutasította ezeket az állításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában