fejlesztés

2020.05.30. 16:26

Az együttműködés révén csökken majd a menetidő

Kína erősítené tehervasúti kapcsolatait Európával.

Forrás: Shutterstock

Közzétette a Kína – Európa vasúti árufuvarozás fejlesztésének elősegítésére irányuló javaslatait a kínai Egy Övezet, Egy Út fejlesztéséért felelős kutatóintézet. A jelentés szerint a koronavírus járvány idején a vasút fenntartotta a biztonságos működését, és kulcsszerepet kell játszania a nemzetközi kereskedelem stabilizálásában és a vírus visszaszorítását követő helyzetben is. Ennek érdekében számos javaslatot tettek, melyek közül kiemelték az üzleti környezet optimalizálását, a csomópontok építésének megerősítését és a vonatok kialakításának optimalizálását – írja a Magyar Nemzet.

A jelentés nagy hangsúly helyez a technológiai innováció alkalmazásának megerősítésére és az információtechnológia, valamint a mesterséges intelligencia szintjének javítására. Ez magában foglalja a Big Data, a felhőalapú számítástechnika, a tárgyak internete és az 5G alkalmazásának felgyorsítását.

A Kína és Európa közötti nemzetközi együttműködés előmozdítása érdekében felül kell vizsgálni a nemzetközi intermodális szabályokat, és a vasúttal kapcsolatos nemzetközi szabványokat.

Az intézet javasolta a sürgősségi biztonsági garanciák megerősítését is. Ez magában foglalná a Kína – Európa tehervonatok átfogó vészhelyzeti kezelési rendszerének létrehozását, a korai előrejelző mechanizmusok fejlesztését, valamint az erőforrások integrációjának megerősítését és fokozását vészhelyzetekben.

Kína a transzeurópai vasúti üzemeltetés szervezésének, minőségének és hatékonyságának optimalizálására törekszik. Támogatja a Kína – Európa menetrendek kidolgozását, és meg kívánja erősíteni az útvonal mentén fekvő országok vasúttársaságaival való együttműködést, amelynek révén a vonatok menetideje csökkenthető.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában