EP-választás

2019.05.02. 19:55

Kisorsolta a közmédia a pártok bemutatkozásának sorrendjét

Mind a kilenc listát állító párt megkapja a választási program bemutatásának lehetőségét. A sorban az első a Fidesz-KDNP lesz május 6-án. A sort az LMP zárja május 16-án.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. úgy döntött, az EP-választáson listát állító összes párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorsávjában. A pártok megjelenésének sorrendjét közjegyző jelenlétében sorsolták ki a közmédia székházában.

Az EP-választáson kilenc párt tudott listát állítani. A pártok képviselői május 6-ától 16-áig, hétfőtől péntekig érkeznek majd a stúdióba.

A sorsolás eredménye szerint május 6-án, hétfőn a Fidesz-KDNP, kedden az MSZP-Párbeszéd, szerdán a DK, csütörtökön a Jobbik, pénteken a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője ismertetheti pártja választási programját.

Május 13-án a Momentum Mozgalom, 14-én a Magyar Munkáspárt, 15-én a Mi Hazánk Mozgalom, 16-án pedig a Lehet Más a Politika párt képviselője lesz az M1 aktuális csatorna reggeli műsorának vendége.

A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában