Járvány

2020.08.14. 18:22

Kiterjesztik az éjszakai zárva tartást Görögországban

Athénra és más térségekre is kiterjeszti Görögországban a kormány az éjszakai zárva tartást a koronavírusos fertőzöttek számának megemelkedése miatt.

A pénteken bejelentett döntés szerint immár az ország legtöbb régiójában, így Athénban és Szalonikiben, illetve a turisták által kedvelt számos szigeten is legkésőbb éjfélkor be kell zárniuk az éttermeknek, bároknak és szórakozóhelyeknek. Emellett országosan tilos az ötven főt meghaladó rendezvények megtartása. Az intézkedések egyelőre augusztus 24-ig vannak hatályban – közölte a görög kormány egyik szóvivője.

A fertőzöttek számában az utóbbi hetekben mutatkozó növekedés miatt a görög hatóságok ismét szigorúbb egészségügyi intézkedéseket léptettek életbe, annak ellenére, hogy tart a turisztikai csúcsszezon.

A koronavírus terjedésének felgyorsulását annak tulajdonítják, hogy sok fiatal szabadságra ment és megfertőződött, a visszatérést követően pedig továbbadták a vírust rokonaiknak és barátaiknak a városokban. A hatóságok megfigyelése szerint a turisták gyakran a kellő távolságtartási szabályokat mellőzve és szájmaszk nélkül tolonganak éjszakába nyúlóan a szórakozóhelyeken.

A 10,5 millió lakosú országban 6381 az azonosított fertőzöttek száma, közülük 221-en hunytak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában