Járvány

2020.12.10. 13:30

Kolumbiában ingyenes lesz a koronavírus elleni védőoltás

Iván Duque államfő már alá is írta a parlament által elfogadott jogszabályt, amely kivétel nélkül minden kolumbiai állampolgár számára szavatolja a vakcina ingyenességét.

November végén az egészségügyi minisztérium közölte, hogy az ország húszmillió adag vakcinához jut az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kezdeményezett nemzetközi Covax program révén, amelynek célja a koronavírus elleni oltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítása. A kormány közben tárgyalásokat folytat különböző gyógyszergyártókkal.

Az oltási kampány a jövő év első harmadában kezdődhet meg, legelőször az egészségügyi alkalmazottak, a hatvan év felettiek, illetve betegségben, így a cukorbetegségben vagy a vese- és szívelégtelenségben szenvedők körében.

Kolumbiában, amely Latin-Amerika negyedik legnagyobb gazdasága, március 6-án jegyezték fel az első koronavírusos fertőzést, március 25-én pedig szigorú korlátozásokat vezettek be. Később a gazdaság összeomlásának megakadályozása érdekében lazítottak a korlátozásokon.

Kolumbiában 1,4 millió igazolt fertőzöttet regisztráltak eddig, míg a halálos áldozatok száma 38 300. Az ország az első tíz között van világszinten a fertőzöttek számát tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában