csúcstalálkozó

2021.06.11. 16:16

Korlátozzák a légtérhasználatot és bevetik a hadsereget Genfben

Svájc korlátozza Genf légterének használatát a Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin közötti jövő heti csúcstalálkozó idejére, egyúttal beveti a hadsereget a biztonság szavatolására – jelentette be pénteken a svájci kormány.

A légtérhasználatra vonatkozó korlátozás június 15. és 17. között lesz érvényben, a csúcstalálkozót június 16-án tartják. Mindazonáltal alapvetően nem érinti a kereskedelmi légi járatokat – tudatta egy közleményben a svájci védelmi minisztérium.

– Ez idő alatt a légierő megfigyelő műveleteket hajt végre, a légtér felügyeletét pedig megerősítik – hangsúlyozta a tárca.

A svájci kormány egyúttal úgy döntött, hogy legfeljebb ezer katonával támogatják a biztonságra felügyelő rendőrök és egyéb biztonsági szervek tagjainak munkáját Genfben. A fegyveres erők elsősorban a külföldi küldöttségek védelmével foglalkoznak, és részt vesznek megfigyelő műveletekben a Genfi-tó környékén – a tó közelében található a La Grange-villa, ahol a találkozóra sor kerül –, valamint a légtér megfigyelésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában