Ország-világ

2021.10.05. 18:30

Kormányrendeletben szabadította volna az LMBTQ-érzékenyítést az óvodásokra Dobrev

2009-ben kormányrendeletben tették volna kötelezővé az óvodások érzékenyítését, például az óvodapedagógusoktól elvárták volna a genderszemléletet, ennek érdekében a legkisebbek nevelésének országos alapprogramját is módosították – írta meg a Kontra.

A ultraliberális tanok terjesztését az óvodákban nem más vállalta magára, mint a mostani miniszterelnök-jelölt, az akkori first lady, Dobrev Klára – írta meg a Kontra, ahol rámutatnak, hogy egy kimondottan a genderideológia terjesztésére hivatott szervezetet is létrehoztak 2009-ben: az Unifem-Ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesületet, mely az ENSZ Fejlesztési Alap­ja a Nőkért nevű csoport hazai fiókszervezeteként jött létre – szemlézte a Mandiner.

A szervezetet 2009 januárjában, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején alapították, székhelye pedig a Szalay utca 4., tehát a családi cégbirodalom, az Altus székhelye volt. Az egyesület képviselője, a kormányfő felesége Dobrev Klára volt – írja a portál.

„A Magyar Köztársaságban az ENSZ Szervezete, az UNITED Nations Development Fund for Women (UNIFEM) felhatalmazásával támogatást nyújtson a nemek egyenlőségét és a nők jogait segítő UNIFEM-programok és stratégiák számára” – állt az egyesület célkitűzései közt, melynek keretében már az óvodások körében szerették volna „félretenni a berögzült nemi szerepeket”.

Korabeli beszámolók szólnak arról, hogy az egyesület megalakulása után konferenciát is ahol beszámoltak eredményeikről az osztrák testvérszervezet képviselői is. Ezek között szerepelt, hogy

oktatási csomagot dolgoztak ki az óvodák és általános iskolák számára melyben olyan mesék és dalok szerepeltek, amelyek szakítanak a „berögzült nemi szerepekkel”.

Ausztriában ekkor már több óvodában megszüntették a külön lányoknak és fiúknak való játszósarkokat, hogy „a gyerekek minél több szituációban kipróbálhassák magukat”.

„Olyan típusú mesék és játékok terjesztését támogatták volna, mint amilyenek a nagy botrányt kavart Meseország mindenkié című könyvben is szerepelnek. És tegyük gyorsan hozzá: olyanokat, amilyeneket a kormányzat a gyermekvédelmi szabályok elfogadásával korlátok közé és a szülői döntési hatáskörbe szorított” – jegyzi meg a Kontra.

Gyurcsány Ferenc kormánya ezt követően kormányrendeletben tette volna kötelezővé az óvodások érzékenyítését, az óvodapedagógusoktól elvárták volna a genderszemléletet,

ennek érdekében a legkisebbek nevelésének országos alapprogramját is módosították. A rendelet hatályba lépése esetén az óvodapedagógusok számára előírás lett volna, hogy kerüljék a „nemi sztereotípiákat”, ezzel fennállt volna a lehetősége annak is, hogy kisgyermekek már óvodás korban szembesüljenek szexuális másságokkal akkor, amikor még nincs kialakult nemi identitásuk.

Az egyesület támogatói között voltak:

  • Bánáti Jánosné Ilona (Magyar Ügyvédnők Egyesülete),
  • Göncz Kinga (akkori MSZP-s külügyminiszter),
  • Danks Emese (Gyurcsány Ferenc volt szóvivője),
  • Gurmai Zita (szocialista EP-képviselő),
  • Herczog Mária (ellenzéki szociológus),
  • Junghaus Tímea (a Soros-szervezet, a Open Society Institute képviselője),
  • Király Júlia (a Magyar Nemzeti Bank akkori alelnöke),
  • Lamperth Mónika (az MSZP akkori belügyminisztere),
  • Palya Bea (énekes),
  • Szelényi Zsuzsa (balliberális politikus, Budapesti Európai Ifjúsági Központ),
  • Wirth Judit (Nők a Nőkért az Erőszak Ellen egyesület) és
  • Tóth Herta (Soros-egyetem, Női Érdek Szövetség).
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában