migráció

2018.08.27. 23:27

Kovács Zoltán: az európai embereknek elege van a bevándorláspárti politikából

A gazdasági bevándorlókat vissza kell küldeni oda, ahonnan elindultak. Európa határain kívül kell megoldást találni.

Alapvető fordulat zajlik Európában, az embereknek már elege van a bevándorláspárti politikából – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

A migráció kérdése az európai demokrácia kérdése, szakadék van a baloldali elitek utópisztikus, bevándorláspárti felfogása és az emberek érdekei között. A gazdasági bevándorlókat vissza kell küldeni oda, ahonnan elindultak. Európa határain kívül kell megoldást találni – mutatott rá a kormányszóvivő.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvinivel olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, az olasz Liga kormánypárt vezetője kedden megbeszéléseket folytat Milánóban. Ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán elmondta: a két politikus megosztja migráció kezelésével kapcsolatos gyakorlati tapasztalatait.

A magyar és az olasz fél között egyetértés van abban, hogy a jogosulatlanul érkezőket és itt tartózkodókat vissza kell küldeni, és Olaszországban például a migránsok több mint 90 százaléka illegális. A bevándorlás támogatása zsákutca, az illegális migrációval szemben fel kell lépni – szögezte le Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában