jövőre nyújtják be

2018.08.02. 13:00

Kutató: sok helyen hozhat előrelépést a Minority SafePack

Bár nem csodaszer, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója szerint javulást hozhat az őshonos kisebbségek helyzetébe a kezdeményezés.

Nem csodaszer, de számos kisebb területen hozhat előrelépést az őshonos európai kisebbségek védelméért indított Minority Safepack kezdeményezés – mondta a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója az M1 csütörtök reggeli műsorában.

Kántor Zoltán arról beszélt: ugyan az Európai Bizottságot erre nem kötelezi semmi, de „nagyon rossz üzenet lenne, ha nem foglalkoznának a kérdéssel” azt követően, hogy egymilliónál többen támogatták aláírásukkal a nyelvhasználat, az oktatás, a pályázatok és a regionális támogatások területét is érintő petíciót.

Arról, hogy a Minority Safepack kezdeményezői úgy döntöttek, nem most, hanem a jövő évi európai parlamenti választások után nyújtják be a petíciót, a kutató úgy nyilatkozott: így jóval több idő marad arra, hogy felkészüljenek az elfogadtatást megelőző vitára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában