Felfoghatatlan

2019.08.26. 09:06

Kutyájával is végzett a férfi, aki kiirtotta a családját Budán

Senki és semmi ne maradjon utána – a legpusztítóbb indulatok munkálhattak S. Leventében, aki brutális kegyetlenséggel végzett párjával és kisfiukkal is. A rendőrök a lakásban megtalálták a család kutyájának tetemét is.

Síri csend ül a Zöldlomb utcai társasházon, a lakók is halkabban ejtik ki a szavakat, amikor a szörnyű múlt heti családirtás előzményeiről kérdezi őket a Bors. Az al­bérletben lakó 35 éves S. Levente megölte 31 éves élettársát és 4 éves kisfiukat, majd magával is végzett.

Védelmezte a gazdáját

A Bors a szomszédoktól úgy ér­tesült: a család egy kutyát tartott, az állat imádta a kisfiút, igazán ragaszkodtak egymáshoz, az eb féltőn védelmezte a gyermeket. Információink szerint a családfő végzett a négylábúval is, talán épp azt akarta megelőzni, hogy a kutya közbeavatkozzon. A BRFK a lapnak megerősítette: a férfi a ku­tyát is megölte.

A szomszédok szerint a családban előfordultak hangos szóváltások, tavaly pedig a tűzoltókat kellett kihívni, mert felgyulladt a függöny.

Ezúttal kedden robbant ki egy veszekedés, mert a családfő nem engedte be párját a lakásba, bezárkózott oda a fiával. Az asszony kihívta a rendőröket, de mire azok megérkeztek, addigra elsimult a perpatvar, további intézkedésre nem volt szükség. Ám a család közvetlen szomszédja később is furcsa hangokat hallott – sikolyt és jajgatást. A szomszédok is kihívták a rendőröket, ám azok nem jöttek.

Behúzott függöny

Szerda reggelre teljesen elcsendesedett a család, a szomszédok semmilyen mozgást nem észleltek. Egyikük azt mondta, furcsa volt, hogy a függönyt teljesen behúzták, és az anyukát sem látták, ő ugyanis többször játszott négyéves fiával a ház mögötti játszótéren. Végül a lakás tulajdonosa döntött úgy, hogy a hatóságokkal együtt megnézi, mi történt az albérlőivel. Péntek délelőtt a lakásba már nem tudtak bemenni, belülről a zárban volt a kulcs. Lakatost hívtak, aki feltörte a zárat.

Ahogy kinyílt az ajtó, rögtön érezni lehetett a bűzt – a család ekkor már 48 órája halott lehetett. A tulajdonos kint maradt, csak a rendőrök mentek be a lakásba. Szörnyű látvány tárult a szemük elé: mindenki holtan hevert, a családfő késsel végzett a párjával és a gyermekével, majd önmagával is.

Felfoghatatlan tett

A lap telefonon érte el a meggyilkolt családanya édesapját, aki a lánya mellett az unokáját is elveszítette. A férfi megtörten csak annyit mondott, sosem gondolták volna, hogy egyszer majd ilyet kell átélniük.

– Ismertük Leventét, többször is találkoztunk vele, de soha, semmilyen előjele nem volt annak, hogy valaha ilyet tenne. Nem tudjuk ésszel felfogni ezt az egészet

– mondta könnyeivel küszködve a gyászoló apa és nagyapa.

A Zöldlomb utcai ház lakói most azon töprengenek: vajon tehettek-e volna valamit, hogy megakadályozzák a gyilkosságot. Azt mondják, ha jobban ismernék egymást a lakók, akkor talán meg lehetett vol­na előzni a tragédiát.

Egy szomszéd múlt hétfőn kiment a gyermekével a játszótérre, ahol találkoztak S. Leventével és a kisfiával.

– Nagyon szépen beszélt a gyerekével, semmi probléma nem volt velük. A férfiról a párja sem mondott soha semmi rosszat, pedig biztosan nem volt otthon minden rendben. A férfit ritkán lehetett látni, mivel csak délután, este ért haza a munkából. Zárkózott családnak tűntek, de mindig kedvesek voltak

– mondta a neve elhallgatását kérő férfi.

Vajon mi válthatta ki a családfő tettét?

A Bors által megkérdezett szakember szerint több oka lehet egy efféle ámokfutásnak. – Vannak olyan rejtett feszültségek, amelyeket a szomszédok sem vesznek észre, ugyanis a környezet általában felszínesen ítéli meg az ismeretséget – kezdte Csehák Hajnalka pszichológus. – Ilyenkor előfordulhat, hogy valójában nem is olyan boldog a család élete, mint amilyennek látszik, vagy valamilyen trauma váltja ki ezt a fajta viselkedést. Az sincs kizárva, hogy az elkövetőnek pszichés problémája volt, de a környezetnek ez sem tűnt fel – magyarázta a szakértő. A végkimerülés okozta összeomlás miatt is bekövetkezhet egy ilyen tragédia, de a szerelemféltés is okot adhat valakinek arra, hogy az egész családját, a kutyáját is kivégezze. Ilyenkor az indok: más ne nevelje, ne szeresse és ne gondozza az ő szeretteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában