Nyitragerencsér

2019.11.13. 15:55

Sok halottat követelő buszbaleset történt Szlovákiában

Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A sebesültek száma jelenleg 17.

Nyitragerencsér, 2019. november 13. Tûzoltók és rendõrök intézkednek egy közúti baleset helyszínén, a nyugat-szlovákiai Nyitragerencsér közelében, ahol egy kamionnal ütközött egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult 2019. november 13-án. A szerencsétlenségben legkevesebb tizenketten meghaltak, a sebesültek száma megközelíti a húszat. MTI/AP/TASR/Lukas Grinaj

Forrás: MTI/AP/TASR

Fotó: Lukas Grinaj

A tragikus kimenetelű baleset során egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult. A balesetet az első vizsgálatok szerint az okozta, hogy a dombról lefelé haladó, vélhetően túlterhelt teherautó irányíthatatlanná vált és nekiütközött a szemben haladó autóbusznak.

A tragédiának eddig 12 halottja van, közülük négy kiskorú gyermek, a sérültek száma 17, közülük hárman válságos állapotban vannak – közölte Denisa Saková szlovák belügyminiszter, aki a helyszínen nyilatkozott a sajtónak.

A sérültek állapotára, valamint arra való tekintettel, hogy még a roncsok alatt is lehetnek további emberek, hivatalos források egyelőre nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet.

A helyszínen, ahová harminc tűzoltó és több mentőhelikopter érkezett, jelenleg is zajlik a baleset sérültjeinek mentése.

A sérültek egy részét sajtóértesülések szerint közben már a nyitrai kórházba szállították.

A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja külföldi útját és azonnal hazarepül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában