Bosszú

2019.01.07. 06:00

Légicsapás végzett az amerikai romboló elleni terrortámadás gyanúsítottjával

Egy légicsapásban megölték a Cole amerikai romboló ellen 18 éve végrehajtott terrortámadás egyik gyanúsítottját, Dzsamál al-Badavit, az al-Kaida terrorszervezet emberét – erősítette meg vasárnap egy amerikai katonai szóvivő.

A tájékoztató szerint a férfit korábban a 2000. október 12-én Jemenben történt merényletben játszott szerepéért körözték.

William Urban, a haditengerészet századosa, az Egyesült Államok közel-keleti műveleteit irányító parancsnoksága, a CENTCOM szóvivője elmondta, hogy al-Badavit január elsején ölték meg a jemeni fővárostól, Szanaától keletre.

Donald Trump amerikai elnök egy Twitter üzenetében azt írta, hogy az amerikai hadsereg igazságot szolgáltatott a Cole romboló elleni gyáva merényletben elesett hősöknek és a támadás sebesültjeinek.

Tizennyolc éve az al-Kaida nemzetközi hálózathoz tartozó terroristák a jemeni Áden kikötőváros közelében egy robbanóanyaggal megrakott motorcsónakkal belehajtottak a kikötőben üzemanyagot vételező USS Cole amerikai hadihajóba, a támadásban 17 amerikai katona halt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában