elismerés

2019.12.02. 19:07

Lezsák Sándor és Szájer József kapta a Petőfi-díjat

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szájer József európai parlamenti képviselő kapta idén a Petőfi-díjat. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését hétfőn adták át Budapesten, a Terror Háza Múzeumban.

Budapest, 2019. december 2. Lezsák Sándor, az Országgyûlés fideszes alelnöke (j2) és Szájer József (Fidesz-KDNP) európai parlamenti képviselõ (b2) Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j), Schmidt Mária történész, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának tagja (k) és Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója (b) társaságában a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvették a Petõfi-díjat, a közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: Lezsák Sándor és Szájer József nem csupán azért tett nagyon sokat, hogy Magyarország legyőzze a kommunista diktatúrát és a nemzeti függetlenség, a szabadság és felelősség egyensúlyával jellemezhető útjára lépjen, hanem azért is, hogy (...) szabadságunkat a magyar nemzet javára kamatoztassuk„.

Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója arról beszélt: a Petőfi-díjjal a közös jóért, a szabadságért tett erőfeszítést ismerik el. ”Végső soron a bátorság, a megalkuvást nem tűrő kitartás példaképeit emeljük a magasba azért, hogy mindenhonnan jól láthassák őket„ – mondta.

Borítókép: Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke (j2) és Szájer József (Fidesz-KDNP) európai parlamenti képviselő (b2) Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), Schmidt Mária történész, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának tagja (k) és Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója (b) társaságában a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvették a Petőfi-díjat, a közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában