a készlet erejéig

2021.05.05. 19:47

Már három vakcinára lehet online időpontot foglalni

Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm- és az AstraZeneca-oltás mellett már Szputnyik vakcinára is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig – közölte szerdán a koronavirus.gov.hu.

Azt írták, hogy a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.

„A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Pfizer-oltás jelenleg nem foglalható, hiszen nincs eloltható Pfizer-vakcina” – hangsúlyozták a kormányzati oldalon.

Hozzátették, hogy a kedden érkezett Pfizer-szállítmány egyik részét az esedékes második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16-18 évesek oltása fog megkezdődni a jövő hét második felében.

A 16-18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb péntekig regisztrálniuk kell, az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd, amiről tájékoztatást adnak – jelezték.

Az oltási programban elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen. Az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően ugyanis már nem a vakcina mennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást- írták.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja) – fűzték hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

A regisztráció státuszát a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ címen lehet ellenőrizni.

Az oltásra regisztrálni pedig a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában