diplomácia

2020.07.31. 21:05

Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktor támogató üzenetét

A Liga és az olasz jobboldali ellenzék vezetője közösségi oldalán tolmácsolta köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.

Róma, 2020. február 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matteo Salvini, a Liga vezetõje találkozójukon Rómában 2020. február 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Salvini mentelmi jogát azért vonták meg, mert eljárás indult ellene, mivel még belügyminiszterként megtiltotta egy illegális bevándorlókat szállító hajó kikötését.

Matteo Salvini a magyar kormányfő üzenetét is közölte. Orbán Viktor azt írta: „Barátom, folytasd a küzdelmet!”.

Válaszában Matteo Salvini azt írta:

„Nem adom fel, megvédtem Olaszországot, és ugyanezt fogom tenni, amikor visszatérünk a kormányba.”

Közösségi oldalán a Liga vezetője hozzátette, hogy az év eleje óta majdnem 14 ezer migráns érkezett Olaszországba a tavalyi év ugyanezen időszakában érkező kevesebb mint 4 ezerhez képest. Júliusban majdnem 7 ezren értek partot; ez az elmúlt három év legmagasabb nyár közepi adata.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fejezte ki köszönetét Matteo Salvininek.

A magyar diplomácia vezetője Facebook-oldalán közölte: a Liga vezetője nemcsak Olaszországot, hanem Európát is megvédte azzal, hogy „nem engedte, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, és ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában