Ország-világ

2021.05.12. 06:38

Még ma tudnak időpontot foglalni a regisztrált 16–18 évesek

Csütörtökön kezdődik a 16–18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Az érvényesen regisztrált és SMS-ben értesített fiatalok még ma tudnak az interneten időpontot foglalni, ha eddig nem tették.

Miskolc, 2021. május 10. Oltópont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 10-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

„Több mint 90 ezer fiatal regisztrációját fogadtuk be, és többségük már le is foglalta az időpontot. Aki még nem tette, arra kérjük, hogy még ma tegye meg a www.eeszt.gov.hu honlapon! A 18 év alattiak csak szülői hozzájáruló nyilatkozat esetén olthatóak, ezért fontos, hogy a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető nyilatkozatot kinyomtatva, kitöltve és aláírva vigyék magukkal az oltásra” – írja a koronavirus.gov.hu.

A kamaszok oltása május 13. csütörtöktől május 18. keddig lesz a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalni, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

· kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

· tajkártyát,

· személyi igazolványt,

· kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket, illetve idén betöltik a 18. életévüket.

Azok a 16–18 évesek, akik eddig nem regisztráltak, de szeretnének, azok a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon továbbra is megtehetik. Az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában