Tragédia

2020.12.15. 06:23

Meghalt a lakók többsége egy baskírföldi idősotthon tüzében

Leégett egy idősotthonként működtetett panzió Baskírföldön, a balesetben 11 ember életét vesztette – közölte kedden az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége.

Az abzezili járásban, Isbulgyino községben történt baleset oka az első feltételezések szerint a tűzrendészeti szabályok megszegése volt. Az otthonból egyes hírek szerint négy, mások szerint hat embert sikerült kimenteni. Hírügynökségek szerint a személyzet tagjai túlélték a balesetet, az áldozatok mind lakók voltak.

A 72 négyzetméteres alapterületű, egyszintes faépület teljesen leégett. A szociális intézmény legálisan működött, de bentlakásos otthonként működni nem volt engedélye és hivatalosan legfeljebb tíz ember nappali elhelyezésére szolgálhatott volna.

Az ügyben halált okozó gondatlanság címen eljárás indult. Az abzezizili járásban rendkívüli állapotot hirdettek ki a helyi hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában