két vádpont

2018.01.17. 14:58

Megkezdődött a zuglói gázoló büntetőügyének tárgyalása

A házi őrizetben lévő T. Klára Petra ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán annak a nőnek a pere, aki a vád szerint kokain hatása alatt 2016 őszén halálra gázolt egy idős embert Zuglóban – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék az MTI-t.

A tárgyaláson ismertetett vád két vádpontból áll. Az első szerint a nő 2016. április 15-én délelőtt kokain befolyása alatt vezetett Budapesten, majd rosszul lett és a Váci úton leparkolt a járdára, ahol elaludt az autóban. A járókelők figyeltek fel rá és értesítették a rendőrséget. Az ügyészség szerint a vádlott megszegte a közúti közlekedés szabályait, járművet ugyanis csak az vezethet, aki nem áll a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt – olvasható a közleményben.

A második vádpont azt tartalmazza, hogy a nő 2016. november 7-én kora délután a XIV. kerületi Füredi úton megint kokain hatása alatt vezetett. A Füredi út és az Álmos vezér útja kereszteződésében nem vette észre a járdáról lelépő 85 éves gyalogost, akit fékezés nélkül, óránkénti 55-60 kilométeres sebességgel elütött. A sértett a balesetben elszenvedett törések és belső sérülések miatt kialakult traumás sokk következtében a helyszínen meghalt. A vádlott a baleset után lassítás és megállás nélkül elhagyta a helyszínt, kozmetikai kezelésre ment.

Közölték: az ügyészség T. Klára Petrát bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével, halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A tárgyaláson a vádlott vallomást tett, majd a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódott.

Az ügy tárgyalása pénteken folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában