Ország-világ

2020.06.20. 22:10

Megöltek egy tizenévest Seattleben, a tüntetők által elfoglalt zónában

Egy tizenkilenc éves fiú életét már nem tudták megmenteni, a társa pedig kritikus állapotban került az intenzív osztályra.

A június 8-a óta rendőrségi erőktől mentes úgynevezett Capital Hill Szervezett Tüntetés (CHOP) övezetben történt lövöldözésben egy további személy megsebesült.

A rendőrséget helyi idő szerint a kora reggeli órákban riasztották a helyszínre, de az áldozatokat a tüntetők már kórházba szállították.

A bűncselekmény háttere egyelőre nem ismert, az elkövetők ellen körözést adtak ki.

Omari Salisbury, a Converge Media helyi hírportál tudósítója felvételt készített a tüntetők zónájába gyalog, de rohampajzsokkal behatoló rendőrökről. A tiltakozók felemelt kézzel követelték a rendőröktől, hogy dobják el fegyvereiket. A videó, amelyet a Reuters hírügynökség tudósítója is látott, több rendőrautót is mutatott, amelyeket emberek fogtak közre. A rendőrök később elhajtottak járműveikkel a környékről.

A rendőrség állásfoglalásában erőszakos tömegnek nevezte a tiltakozókat, akik megakadályozták a rendvédelmi szervek tagjait abban, hogy biztonságosan hozzáférhessenek az áldozatokhoz.

Seattle-ben, mint az Egyesült Államok számos más nagyvárosában az afroamerikaiakat máig sújtó rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen kezdődtek részben erőszakos tüntetések az afroamerikai George Floyd május 25-én, rendőri intézkedés közben bekövetkezett halála nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában