Válaszvideó

2019.04.19. 18:52

Menczer Tamás: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken szintén videóban reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére.

Budapest, 2018. július 18. Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkár Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a kormányülést követõ sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2018. július 18-án. Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomag elfogadási folyamatából - jelentette be a Szijjártó Péter. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Menczer Tamás a videóban, amelyet a 888.hu közölt, elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, amely „minősített hazugságok gyűjteménye”, és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

„Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól”

- fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból”, azonban a valóság az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele”. Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokollkijáratán keresztül hagyta el az épületet.

„Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról”

- jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.

„Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni”

- jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat.

„Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink”

- zárta videóját Menczer Tamás államtitkár.

Lopott videóval kampányol Sargentini

A Baloldali Zöldek nevű holland párt és képviselője, Judith Sargentini közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől. A holland baloldali párt az alapvető szerzői jogi és büntetőjogi alapelveken átgázolva készítette el propagandaanyagát, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, a szerzői jog által védett videóanyagot – írja hírösszefoglalójában a V4 Hírügynökség. Hozzáteszik: a videó készítői, hogy a lopást leplezzék, próbálták kitakarni a csatornalogókat.

Mint emlékeztetnek, alapvető nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogi védelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges. Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és a jogelődjei által készített videóanyagok felhasználását – írják.

A Baloldali Zöldek az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetés helyett a propagandaanyagban felhasznált felvételeken láthatóan megpróbálták kitakarni a videófelvételeken a Magyar Televízió csatornáinak logóit, egyúttal mellőzve a forrás feltüntetését is. A holland párt filmje így többszörösen megsértette az MTVA szerzői jogait, megkárosította a jogtulajdonost és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat – hangsúlyozza a V4 Hírügynökség összefoglalója.

Borítóképünkön Menczer Tamás egy korábbi sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában