Augusztus 20.

2019.08.19. 22:01

Minden adott az állami ünnep biztonságos megrendezéséhez

Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfői soproni sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2019. augusztus 17. Érdeklõdõk a 33. Mesterségek Ünnepén a Budavári Palotában a megnyitó napján, 2019. augusztus 17-én. Az augusztus 20-ig tartó rendezvényen mintegy ezer kézmûves mester mutatkozik be. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Elmondta, hogy az operatív törzs kedden egész nap ülésezik. Az operatív törzs valós idejű adatokkal fog dolgozni, percre pontos információkkal. Bármilyen beavatkozásra lesz szükség, azt azonnal megteszik – hangoztatta.

Kitért arra is, hogy az állami ünnepségsorozat hagyományosan a zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren, majd Benkő Tibor honvédelmi miniszter mond köszöntőt. Ezt követően Áder János köztársasági elnök mondja el ünnepi gondolatait.

Augusztus 20-án több mint 130 tisztjelöltet avatnak. A program folytatásaként a Magyar Honvédség 50 perces légi és vízi bemutatót tart a Dunán, ahol olyan eszközöket is lehet majd látni, amelyek a haderőreform irányáról tesznek tanúbizonyságot.

Az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet ezúttal is szerves részét képezi az állami megemlékezésnek – mondta Kovács Zoltán.

Hozzátette, hogy a tűzijáték este kilenc órakor kezdődik és mintegy fél óra hosszú lesz. Jelenlegi ismereteink szerint a tűzijáték megtartását semmi nem veszélyezteti – mondta.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az augusztus 20-ával kapcsolatos programok már másfél napja zajlanak a fővárosban, eddig több tízezer ember vett részt rajtuk, ide értve a Magyar Ízek Utcája elnevezésű rendezvényt a budai Várban.

Borítókép: Érdeklődők a 33. Mesterségek Ünnepén a Budavári Palotában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában