Ország-világ

2021.01.21. 21:37

Molotov-koktélokat dobáltak egy stockholmi templomra (videó)

A rendőrség a főleg migránsok lakta negyedben történt támadást szándékos gyújtogatásnak minősítette.

Molotov-koktélokat dobtak egy 800 éves templomra Stockholm északi részén, egy főleg migránsok lakta negyedben. A rendőrség a támadást szándékos gyújtogatásnak minősítette, de egyelőre nincs gyanúsított. A templom plébánosa úgy nyilatkozott: ez egy erős és szimbolikus cselekedet az egyház ellen – olvasható a HírTV oldalán.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a mögöttem látható 12. századi keresztény templom szerdán nem égett le – mondta el Bugnyár Zotán, a Hír TV svédországi tudósítója.

A Stockholm észak-nyugati agglomerációjában lévő Spånga templomára ugyanis három Molotov koktélt dobtak. Egyet a bejárati kapura, egyet-egyet pedig ablakokra. Szerencsére a benzines palackok nem robbantak be, így a kiérkező tűzoltóknak nem akadt dolga. Mindössze az egyik ablak tört ki.

A gyülekezet pásztora, parókusa Jerker Alsterlund nem kívánt kamera elé állni, nekem viszont elmondta, hogy semmilyen fenyegetés nem érte a templomot az elmúlt időben, illetve üzenetet sem kaptak. Viszont hozzátette, hogy ez a bűncselekmény nagyon erős, szimbolikus üzenettel rendelkezik – hangsúlyozta a tudósító.

Nem akart találgatásokba bocsátkozni, hogy ki, vagy kik állhatnak a cselekmény hátterében. Viszont kérdésemre azt felelte, hogy itt a településen erős muszlim közösség él. Valamint innen nem messze található Stockholm közismert, hírhedt no-go zónája Rinkeby is. 2 évvel ezelőtt egyébként innen nem messze, 1 km-re egy másik keresztény templomra is dobtak robbanóanyagot. Az elkövető, vagy elkövetők azóta sem lettek meg – hangzott el a tudósításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában