Bejelentették

2019.10.04. 14:23

Négy nagyvárosban akadályoztak meg terrorcselekményt idén Oroszország központi régiójában

A merényletkísérletek indítékáról nem tettek említést.

Négy nagyvárosban akadályoztak meg terrortámadást 2019-ben az orosz szakszolgálatok a Központi Szövetségi Körzetben – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a régió biztonságáról pénteken Tulában tartott tanácskozáson.

Patrusev szerint a készülő terrorcselekményeket Tulában, Vlagyimirban, Tambovban és Voronyezsben hiúsították meg az év első nyolc hónapja folyamán. Emellett a régióban egy „terrorista irányultságú bűncselekmény” elkövetését is megakadályozták, valamint őrizetbe vettek 152 olyan személyt, aki terrorizmussal összefüggő tevékenységet folytatott.

A tisztségviselő nyilatkozatáról beszámoló orosz hírügynökségek a merényletkísérletek indítékáról nem tettek említést. Az Oroszországban aktív terroristák a legtöbb esetben iszlamisták.

Júliusban az orosz főügyészség azt közölte, hogy országos szinten az első félévben 17 terrorcselekményt akadályoztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában