kínos

2020.06.08. 16:38

Nem dolgozik a Mentőszolgálatnál az MSZP videójában magát mentősnek kiadó nő

Az Országos Mentőszolgálat cáfolta az ellenzéki párt videójában megjelent információkat.

Vasárnap megjelent egy videofelvétel az MSZP közösségi oldalán. A drámainak szánt felvételen az MSZP egyik országgyűlési képviselője, Korózs Lajos, aki nem mellesleg a Népjóléti bizottság elnöke is, az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt jelentkezett, majd beszélgetett egy N. Athina nevű nővel – írja az Origo. Ő a videóban azt állította magáról, hogy „főállásban mentőtiszt”, illetve már „43 éve mentősként dolgozik”.

A videóban a nő az OMSZ székháza előtt beszél, nyilvánvalóan azt a látszatot erősítve, hogy mentős. Erről azonban kiderült, hogy hazugság.

A nő hátborzongató, ugyanakkor teljesen abszurd dolgokat mondott, mint például: „tíz nap alatt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt„, továbbá „egy olyan tumoros beteg illetőt is hazaküldtek, akinek csak félig volt összevarrva a hasa”.

Az MSZP által azóta eltávolított videót itt megtekintheti:

Az állítólagos mentősnő valótlan állításait természetesen azonnal átvette az összes baloldali médium, az Indextől kezdve a 24-ig.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonban ma a Facebook-oldalán cáfolta, hogy a hölgy főállású mentőtiszt lenne. A nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem az OMSZ, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában