szégyen

2019.10.23. 15:00

Nem ilyen példát kellene mutatniuk a képviselőknek

Folytatja a botránypolitizálást az ellenzék. Hadházy Ákos mondanivaló híján csak a gyűlöletnek keres formákat, ennek a megnyilvánulása volt a független országgyűlési képviselő hétfői akciója Rétvári Bence szerint.

A kereszténydemokrata politikus a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Hadházy akciójánál még szomorúbbnak vélte, hogy egyik ellenzéki erő sem határolódott el a botrányos cselekedettől.

Ez a parlament csalással jött létre a választáson – ezzel indokolta tegnapi trágár akcióját Hadházy Ákos közösségi oldalán. A független képviselő obszcén feliratú táblát mutatott fel az Országházban, és megpróbálta megzavarni a miniszterelnök felszólalását az üléstermi pulpitusnál.

Hadházy Ákos akciójáról Rétvári Bence parlamenti államtitkár a következőket mondta:

„Nyilván maga a dolog is elfogadhatatlan. Tehát, ha valaki ezt egy focilelátón csinálja, akkor kitiltják és nem tehet ilyet. A törvényalkotás szentélyében mégis a legfontosabb döntések több mint száz éve ebben az épületben születnek Magyarországgal kapcsolatban, és erre egy ilyen trágár kifejezést felemel és senki nem szól oda neki az ellenzéki részről, hogy vedd már le, ne csináld. Utólag pedig szóba került nem egyszer, nem egy frakció kapcsán, több frakció kapcsán ez a téma és semelyik frakcióból nem mondta senki azt, hogy ezt Hadházy Ákosnak nem kellett volna csinálni„ – fogalmazott Rétvári Bence.

Az államtitkár szerint ilyen az, amikor semmilyen mondanivaló nincsen, csak a gyűlölet és nincs semmi tartalom, csak kizárólag az, hogy valaki a Fidesz-KDNP politikusait nagyon nem kedveli.

”Első táblát kiteszi, második táblát kiteszi, harmadik táblát kiteszi, és ott nevetgélnek rajta az ellenzékiek, összekuncognak, és semmi nincs, hogy mégis csak a Magyar Parlamentben nem lehet ilyen táblákat felemelni. Azért nem láttunk erről képeket, hogy az angol parlamentben, a német Bundestagban, vagy bárhol máshol ennek a töredék részét valaki megengedné magának” – hangsúlyozta.

Az EMMI parlamenti államtitkára szerint nem ilyen példát kellene mutatniuk a hazai ellenzéki képviselőknek.

„A brit ellenzéki politikusoknak van jövőképe Nagy-Britannia jövőjéről és nem csak az, hogy váltsuk le azt, aki hatalmon van és kerüljek én az ő székébe. Itt semmi más nem történt. Az önkormányzati választási kampányban is semmi más mondanivaló nem volt, míg a kormánypártoknak a jelöltjei a helyi kérdésekről beszéltek, milyen eredményeket értek el és miket szeretnének még elérni. Az ellenzék csak arról, hogy az önkormányzati választáson buktassuk meg a kormányt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában