Járvány

2020.03.09. 19:14

Nem javasolt a márciusi Határtalanul! tanulmányi kirándulások megtartása

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága bízik benne, hogy a május-júniusi programokat már meg lehet tartani.

Budapest, 2019. május 17. A programfüzet a Határtalanul! program eddigi eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Magyarság Házában 2019. május 17-én. Az idén a tavalyinál 30 százalékkal több, összesen 2219 pályázat érkezett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a sajtótájékoztatóján. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága nem javasolja a Határtalanul! tanulmányi kirándulások megtartását márciusban a koronavírus-járvány terjedése miatt – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Budapesten.

Az államtitkár háttérbeszélgetésen kérdésre azt mondta: reményeik szerint a május-júniusi programokat már meg lehet tartani.

Hozzátette: maximálisan rugalmasak az aláírt szerződéseket tekintve, illetve, hogy a támogatások elköltését át lehessen ütemezni.

Megjegyezte: amióta a koronavírussal a Kárpát-medence is érintett, alaposan áttekintették a helyzetet.

Kérik, mindenki tájékozódjon mielőtt útnak indul, noha a vírus terjedése a Kárpát-medencei régióban sokkal lassabb.

Potápi Árpád János az MTI kérdésére elmondta: a járvány a testvértelepülési programokat is érintheti, ezeknél is azt javasolják, hogy a márciusi rendezvényeket ne tartsák meg.

Borítókép: A programfüzet a Határtalanul! program eddigi eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten a Magyarság Házában 2019. május 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában