Niedermüller-ügy

2020.01.29. 13:00

Nem kér bocsánatot Niedermüller Péter

Inkább újra arról tett tanúbizonyságot, hogy nincs helye a közéletben.

Budapest, 2019. november 27. Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Niedermüller Péter nem kíván bocsánatot kérni azért, mert rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket, minderről az ATV műsorában beszélt – írja a Pesti Srácok.

A Demokratikus Koalíció alelnöke azonban

ahelyett, hogy revideálta volna szavait, ha lehet, még inkább arról tett tanúbizonyságot, hogy nincs helye a közéletben.

Az erzsébetvárosi polgármester ugyanis kijelentette: a fehér, keresztény Európa „a lehető legrémisztőbb ideológia”, és nem szeretné látni, hogy „ez hova viszi a magyar társadalmat”.

Óriási közfelháborodást keltett Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármesterének múlt heti nyilatkozata, amelyben azt mondta:

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény a középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.

A polgármester kijelentése után tüntetést szerveznek az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé csütörtökön, 17 órától.

De ez még mindig nem késztette bocsánatkérésre a DK alelnökét, aki pártjával együtt kínos magyarázkodásba kezdett azután, hogy a CitizenGo petíciót indított lemondatását követelve, majd több közszereplő, valamint a KDNP és a Fidesz politikusai is kemény hangvételű üzenetben szólították fel a közéletből való távozásra. Niedermüller azonban kedden este újabb kijelentést tett az ATV-ben, ami mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül.

Az utóbbi időben a kormányzati politikai nyelvben a fehér, keresztény Európa uralkodó elemmé vált, erről pedig eddig senki nem mert beszélni. (…) Ez a lehető legrémisztőbb ideológia, és nem szeretném látni, hogy ez hova viszi a magyar társadalmat

– fogalmazott.

Hozzátette:

nem fog senkitől bocsánatot kérni semmiért.

Helyette viszont megtette a műsorvezető, Rónai Egon.

A politikai ámokfutásba kezdett Niedermüller Péter egyébként korábban a határkerítés lebontását és a migránsok betelepítését is szorgalmazta, valamint a multikultilarizmus erősítését a magyar történelemoktatásban a nemzeti identitás erősítése helyett. Ebben az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">ATV-s videóban pedig 2017-ben arról beszélt, hogy miért nem akar fehér, keresztény Európát (9:15-től).

Ez egyszerű politikai etetés, hogy a bevándorlók veszélyt jelentenek Európára. A fehér, a keresztény Európa oda vezet… tessék megnézni, mi történt a Függetlenség Napján Varsóban. Azt az Európát senki nem akarja

– fogalmazott a DK-s politikus, aki úgy tűnik, valóban rémisztőnek tarthatja a fehér, keresztény embereket.

Borítókép: Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában