Illegális bevándorlás

2019.11.13. 23:01

Nógrádi: egyre több ország támogatja a V4-ek migrációs politikáját

Az elosztási mechanizmus csak papíron működik, az a valóságban nincs.

Egyre több európai ország támogatja a visegrádi 4-ek migrációs politikáját – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Hozzátette: Angela Merkel német kancellárnak mindeközben fogy az ideje, így a migrációs politikában a stratégiai céljait már biztos nem tudja elérni.

Nógrádi György kitért arra is, hogy a máltai megállapodás nyomán három ország – Franciaország, Németország és Olaszország – átveszi a migránsokat. Ehhez mindössze néhány ország csatlakozott.

Ráadásul a németek azt mondják, hogy a politikai menekülteket veszik át, miközben az érkezők több mint 90 százaléka gazdasági migráns

- jegyezte meg a szakértő, aki szerint a merkeli politika sikertelen lett.

Kérdésre válaszolva azt mondta, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke „nem Merkel bábja”, s azt ígérte, hogy a jövő év első felére

kidolgozzák azt a menekültügyi koncepciót, amely humánus lesz és védi Európa határait.

Arról is kérdezték, hogy az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke szerdán azt közölte: az uniónak jobban kell törekednie a migránsok menedékjogával, áthelyezésével és kiutasításával kapcsolatos céljainak teljesítésére, az ezekre irányuló programok ugyanis nem teljesítették célkitűzéseiket, hogy enyhüljön a Görögországra és Olaszországra nehezedő migrációs nyomás.

Erre Nógrádi György azt mondta:

az elosztási mechanizmus csak papíron működik, az a valóságban nincs.

Hozzátette: a görög politika képtelen a görög határokat megvédeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában