Ország-világ

2021.01.12. 08:43

Növekszik az oltási hajlandóság Magyarországon

Növekszik az oltáspártiak aránya Magyarországon, már ugyanannyian tervezik beadatni a koronavírus elleni vakcinát, mint amennyien nem (45-44 százalék). Feltételezhetően a vakcina magyarországi megjelenése és az első beoltottak pozitív tapasztalatai, valamint sok közéleti személy támogató nyilatkozata okozhatta a pozitív fordulatot – írja keddi számában a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet felmérésére hivatkozva.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elő az oltáshoz az orosházi Platán Idősek Otthonában 2021. január 10-én.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A lap arról számol be, hogy a tavaly év végéhez képest az Orbán Viktor kormányzását kritikával szemlélők körében nőtt leginkább a beoltási hajlandóság, jelenleg 42 százalékuk adatná be a vakcinát. Ilyen magas még sosem volt körükben ez az arány.

Jelentős emelkedés van az ötven, illetve a hatvan év fölöttiek, tehát a vírus kockázatainak leginkább kitettek körében is. A legidősebb korcsoportba tartozók között 66 százalék nyilatkozott úgy, hogy beadatná a vakcinát. Emellett a többi társadalmi csoportban is kisebb mértékű, de egyenletes növekedés tapasztalható.

A lap szerint a magyar kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseivel az emberek közel kétharmada elégedett, csak egyharmaduk elégedetlen.

Borítókép: a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elő az oltáshoz az orosházi Platán Idősek Otthonában 2021. január 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában