Ország-világ

2021.04.10. 17:51

Oltási világbajnok lett Magyarország

A lakosságarányosan egy nap alatt beadott védőoltások számát tekintve hazánk folyamatosan az élmezőnyben van.

Szolnok, 2021. április 9. Kállainé Markó Henriette ápoló a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcinát készíti elõ a pedagógusok oltásához a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton 2021. április 9-én. MTI/Mészáros János

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

Csütörtökön Magyarországon adták be a legtöbb védőoltást lakosságarányosan. Magyarország világelső lett az egy nap alatt beadott vakcinák 100 főre vetített számát tekintve – írja a Hír TV szombati tájékoztatása nyomán a Magyar Nemzet.

Az Oxfordi Egyetem tudományos, statisztikai portáljának összesítése szerint Magyarország április 8-án, csütörtökön volt világelső. Hazánkat követte Bahrein, Uruguay és az Egyesült Államok aznap.

A csütörtöki az utolsó napi összesítés a tudományos portálon, és ugyan a megelőző napokban más-más országok tartózkodtak a rangsor első helyén, Magyarország folyamatosan az öt legjobban teljesítő ország egyike volt az egy nap alatt beadott oltások lakosságarányos számában.

Borítókép: Pfizer-BioNTech-vakcinát készítenek elő a pedagógusok oltásához Szolnokon 2021. április 9-én / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában