Ország-világ

2021.10.12. 16:07

Orbán Viktor az új osztrák kancellárnak: Ausztria kiemelten fontos szövetségesünk

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált az új osztrák kancellárnak, Alexander Schallenbergnek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban adott interjúja elõtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án.

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A magyar kormányfő azt írta,

örömére szolgál, hogy osztrák kollégája személyében egy Európa jövője iránt elhivatott, és egyben hazánk irányába is tiszteletet mutató politikussal lesz alkalma együttműködni.

Ausztria kiemelten fontos szövetségesünk a politika, a gazdaság és a társadalmi kapcsolatok terén egyaránt – szögezte le Orbán Viktor, aki biztosította az új osztrák kancellárt, hogy számíthat személyes elkötelezettségére a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapuló magyar-osztrák együttműködés fejlesztése tekintetében.

A magyar miniszterelnök levelében kifejezte meggyőződését, hogy

a közösen vallott európai értékek mentén eredményesen tudnak együtt dolgozni a régió versenyképességének növelése, valamint az erős nemzeteken és a keresztény hagyományokon alapuló, a tagállamok egyenlőségét és a közösségi vívmányokat tiszteletben tartó Európai Unió erősítése érdekében.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában