EU-csúcs

2018.09.19. 19:01

Orbán Viktor: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

A kormányfő Facebook-oldalán közzétett szerdai videójában elmondta: az ausztriai Salzburgban tartják az Európai Unió miniszterelnökeinek csúcstalálkozóját, ahol az egyik legfontosabb kérdés a határok megvédése lesz.

Salzburg, 2018. szeptember 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen az Európai Néppárt tanácskozására érkezõ Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik az EU csúcstalálkozója elõtt Salzburgban 2018. szeptember 19-én. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor örömét fejezte ki, hogy végre nem a migránsok szétosztásáról, hanem a határok megvédéséről beszélhetnek. A miniszterelnök azt is elmondta: már előre jelezte – és a csúcstalálkozón is azt fogja képviselni -, hogy Magyarország a határőrizeti jogát nem adja át.

„Ezt tőlünk elvenni nem lehet”

- fogalmazott. Elmondása szerint Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni, és az ezzel ellentétes javaslatokat nem fogják támogatni.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország továbbra is a legjobb határvédelmi képességekkel rendelkező ország legyen az Európai Unióban”

- szögezte le Orbán Viktor kormányfő.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik az EU csúcstalálkozója előtt Salzburgban 2018. szeptember 19-én

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában