haladéktalan döntések

2019.11.04. 17:17

Orbán Viktor meghívta a kormány ülésére Karácsony Gergelyt

A miniszterelnök levélben gratulált a főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután közölte, hogy Orbán Viktor levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak.

„Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához” – írta a kormányfő Karácsony Gergelynek küldött levelében.

„A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja „természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is”.

„November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére” – zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

Elfogadta Orbán Viktor miniszterelnök meghívását a szerdai kormányülésre Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be. A főpolgármester azt írta: elfogadta a meghívást, és azt a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti.

„Több száz ügyben kell együttműködnünk, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről” – fogalmazott, hozzátéve, mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel.

Kitért arra, hogy az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hoznak olyan döntést, amelyet képvisel majd a kormányülésen. Példaként említette a Városliget, vagy a Római-part ügyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában