növekvő feszültség

2019.04.07. 21:11

Pakisztán szerint India katonai támadásra készül ellene

A támadás április 16. és 20. között valószínű az információk szerint.

Pakisztánnak „hitelt érdemlő” hírszerzési értesülése van arról, hogy India katonai támadásra készül ellene még ebben a hónapban – állította egy vasárnapi nyilatkozatában Sah Mahmúd Kuresi pakisztáni külügyminiszter.

A támadás április 16. és 20. között valószínű az információk szerint, erről értesítették az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagját – mondta Sah Mahmúd Kuresi a sajtónak Multan városában.

Pakisztán az állítólagos fenyegetettség miatt vasárnap bekérette az indiai diplomáciai képviselet helyettes vezetőjét, és óva intette bármiféle „ballépéstől” a szomszédos atomhatalmat.

A két ország között február 14-én hirtelen kiéleződött a feszültség, miután pakisztáni eredetű fegyveresek egy öngyilkos merényletben végeztek 40 indiai milicistával a mindkét fél által magának követelt Kasmírban. India válaszul február 27-én légitámadást intézett a milicisták vélt pakisztáni kiképző tábora ellen. A következő napon a pakisztáni légvédelem lelőtt egy indiai harci repülőgépet, és elfogta a pilótáját. Őt később szabadon engedték.

Kuresi külügyminiszter arról nem beszélt, hogy milyen bizonyítékok vannak a készülő indiai támadásról, és hogy miként sikerült megtudniuk az időzítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában