hajnali félelem

2019.11.26. 19:00

Magyarországon is érezték a pusztító balkáni földrengést

Az egész Balkánon mozgott a föld, a nap folyamán több utórengést is lehetett érezni a déli szomszédainknál. Magyarországi károkról nem érkezett jelentés.

Forrás: Shutterstock

Mint a bama.hu-nak Éva elmondta, arra lett figyelmes 3 óra 58 perckor, hogy recseg a parketta és az ajtófélfa is. Ezen kívül az ágy, amin feküdt, jobbra-balra hullámzott. Az egész jelenség körülbelül 10-15 másodpercig tartott. Éva éppen ébren volt ebben az időpontban, hírportálunknak is egyből írt üzenetet. Mint később elárulta, nagyon megijedt.

Nem tudtam, hogy erősödik vagy elmúlik-e. Ez már a második volt, mióta itt lakunk, egy horvát földrengést is éreztünk pár éve

– árulta el olvasónk. – „Többet nem kérek ilyet.”

Mint beszámoltunk róla, harminc év óta a legerősebb, 6,4-es földrengés rázta meg hajnali négy órakor a balkáni ország fővárosát és északnyugati részét, leginkább Durres tengerparti várost. Beszámolók szerint a földmozgást a Balkán több pontján észlelték, még az epicentrumtól csaknem 400 kilométerre lévő Boszniában, illetve a 700 kilométerre található Újvidéken, Szerbiában is.

Tizennégyre nőtt a kedd hajnali albániai földrengés halottainak a száma, és több mint hatszázan vannak a sérültek, sokuk állapota súlyos – közölte Tiranában az albán egészségügyi minisztérium.

Mint a GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda a bama.hu-nak elmondta, abban az időszakban a déli határ mellett, Horvátországban 2,6 magnitúdójú földrengés regisztráltak, valószínű ezt érezte az olvasó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában