Mindenki védve van

2019.04.24. 09:20

Példaértékű a magyar védőoltási rendszer a tisztifőorvos szerint

A kötelező védőoltás ajándék a magyar rendszerben, mert a betegségekkel szemben mindenkinek térítésmentesen érhető el a védelem – közölte a megbízott országos tisztifőorvos szerdán egy tévéinterjúban.

Debrecen, 2016. november 23. Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védõoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védõoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Müller Cecília azt mondta, hogy szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás is, amelyet a 2018. július 31. után született gyerekek kapnak meg két sorozatban, 13 és 16 hónapos korukban.

Kitért arra is, a magyar kötelező védőoltási rendszer példaértékű, mert az átoltottság olyan szintű, hogy azok is védve vannak, akik valamilyen egészségügyi ok miatt nem olthatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában