családbarát modell

2019.04.28. 13:30

Példaként tekinthet Magyarországra a bevándorláspárti Nyugat

A magyar családtámogatási politikát méltatta csütörtöki esszéjében Chad Pecknold, az Amerikai Katolikus Egyetem (Catholic University of America) teológiaprofesszora.

Míg az európai országok évtizedek óta küzdenek a demográfiai problémával, addig 2010 óta Magyarországon pozitív tendencia indult el – nem csak a születésszám-növekedés kapcsán – olvasható a 888.hu oldalán.

A Catholic Heraldban megjelent írás megemlíti: kilenc év alatt 43 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma, 22,5 százalékkal csökkent a válások száma – ez pedig a magyar kormány családtámogatási politikájának tudható be. A szerző hozzáteszi: a kormány nem csupán a családokat támogatja, hanem védelmezi a magyar kultúrát, a keresztény értékeket.

Chad Pecknold cikkében kitér az Orbán-kormány 7 pontból álló családtámogatási programjára, amit szembeállít a nyugat-európai bevándorláspárti politikával, amely véleménye szerint azért van jelenleg is nehéz helyzetben (szociális krízisben), mert aláássa a család fogalmát.

Pecknold írása végén Szent II. János Pál pápától idéz – „Amilyen a család, olyan a nemzet és olyan az egész világ, amelyben élünk” – utalván arra, hogy a magyar családbarát modell sokkal jobb a nemzetek számára, mint az a bevándorláspárti politika, mely ideológiai megfontolásból csökkenti a család fogalmának jelentőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában