bűnügy

2018.09.14. 10:39

Pénzmosás miatt emeltek vádat három ember ellen

Pénzmosás miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy budapesti testvérpár és egy 51 éves nő ellen, akik 2015 nyarán külföldi utalások félreirányításával mintegy 35 millió forinthoz jutottak – közölte a fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.

Fürcht Pál a közleményben azt írta, a testvérek a nő utasítására Budapesten bankszámlákat nyitottak, több részletben felvették a Dél-Koreából és Spanyolországból érkező, megtévesztéssel félreirányított csalásokból származó pénzt, majd átadták a nőnek.

Az ügyészség a vádiratban mindhárom vádlott esetében alternatív, konkrét büntetési mértéket tartalmazó indítványt is tett. A testvérpár női tagjára tíz, a fiútestvérre nyolc hónap, két-két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, a felbujtóra pedig két év végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – tudatta a főügyészhelyettes.

Az új büntetőeljárási törvény szerint, ha a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik és elfogadják a vádiratban szereplő tényállást és jogi minősítést, valamint lemondanak a tárgyalás jogáról, akkor az ügyészi alternatív indítványnál súlyosabb büntetést a bíróság nem szabhat ki rájuk – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában