Ország-világ

2021.06.04. 19:39

Rendőri intézkedésre volt szükség Dobrev Klára egri kampánygyűlésén (galéria)

Nem tartott sokáig a zavartalan hangulat a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Dobrev Kláranak országjáró körútján Egerben. A 2006-os őszi eseményekre emlékező helyi civilek zavarták meg a kampányeseményt. Még egy gázpisztoly is előkerült.

20210604 - "A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Dobrev Kláranak országjáró körútja Egerben, amelyet az Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai zavartak meg Gyurcsány Ferenc elhíresült nyilatkozatait egy hordozható hangfallal lejátszva. Ezen felbőszülve többen felháborodásuknak adtak hangot. Egy idős férfi indulatosan a háromtagú csoport előtt, a földön lévő hangfalba rúgott, mire az egyik férfi válaszul egy pisztolynak látszó tárgyat rántott elő. Percekkel később a rendőri intézkedés nyugtatta meg a hangulatot." szöveg: HEOL.hu -- fotók: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A találkozóra összegyűlt emberek kezdeti lelkesedését egy háromtagú csoport zavarta meg. A férfiak arcukat eltakarva, céltáblával a nyakukban, egy hordozható hangfallal érkeztek, lejátszva Gyurcsány Ferenc elhíresült nyilatkozatait, és egy „elkúrtuk” feliratú táblával emlékeztetve a hírhedt őszödi beszédre – írja a Heol.hu, a Heves megyei hírportál.

Ezen felbőszülve többen felháborodásuknak adtak hangot. Egy idős férfi indulatosan a háromtagú csoport előtt, a földön lévő hangfalba rúgott, mire az egyik férfi válaszul egy pisztolynak látszó tárgyat rántott elő. Percekkel később a rendőri intézkedés nyugtatta meg a hangulatot.

[embed]https://www.heol.hu/galeria/balhe-dobrev-klara-egri-latogatasan/[/embed]

A három férfi a hírportál érdeklődésére elmondta, egy Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai, akiknek nem titkolt célja a találkozó megzavarása volt. Az arcukat eltakaró férfiakat a rendőrök igazoltatták.

Rendőrségi ügy lesz

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő arról tájékoztatta a hírportált, hogy pénteken délután bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint az egri Széchenyi István utcában egy bejelentett rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredtek a rendezvény résztvevőivel.

Közölte, hogy a jelenlegi adatok alapján a kialakult vita közben az egyik férfi elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét, azt azonban nem használta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították az Egri Rendőrkapitányságra.

Borítókép: Indulatok forrponton, fennállt-e jogos védelmi helyzet?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában