Még nekik állt feljebb

2018.05.09. 18:54

Rendőrökre támadtak Edelényben

A két férfit a Miskolci Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte.

Elrendelte az előzetes letartóztatását a bíróság annak a két férfinek, aki a gyanú szerint rendőrökre támadt hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben – közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán.

Horváth Dóra azt írta: a rendőrök bejelentést kaptak, hogy egy edelényi lakóházban túl hangosan hallgatják a zenét. A járőrök felszólították az épületben levőket, hogy halkítsák le a készüléket, ám ők trágár szavakkal reagáltak. Egyikük elindult a rendőrök felé, miközben azt kiabálta: „Nincs csendháborítás, takarodjatok innen!” A járőrök úgy döntöttek, hogy előállítják a fenyegetően fellépő férfit, és mivel ellenállt, testi kényszert alkalmaztak ellene. Ekkor egyik társa rángatni kezdte a rendőröket, akiknek gázspray használatával sikerült elhárítaniuk a támadást – áll a közleményben.

A gyanúsítottak ellen – akik felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állnak – hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. Az előzetes letartóztatás ellen a gyanúsítottak fellebbeztek, ezért a végzés nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában